24 Kasım 2013 Pazar

10 İlluminati Sembolü



İnanın ya da inanmayın son ayların en popüler konularından biri illuminati. Bu gizli örgüte inananların kullanıldığını iddia ettiği 10 sembolü listeliyoruz.
10. Heavy Metal İşareti

Heavy Metal işareti olarak bilinse de bu işaretin illuminaticiler tarafından Şeytan’ın boynuzları”nı temsil etmek için kullanıldığı biliniyor...
9. Güneş
Güneş eski çağlardan beri insanları en çok etkileyen şeylerden biri geliyor. İlk insanların Güneş’i Tanrı olarak gördükleri de biliniyor. İlluminati’nin kelime anlamı aydınlanma olduğu için ve en büyük aydınlık kaynağı güneş olduğu için sembollerde önemli bir yere sahip.

8. Pentagram
Sonradan adını Mezarkabul olarak değiştirse de bizim Pentagram olarak kabul ettiğimiz sıkı bir Türk grubu olmasının yanında aynı zamanda satanizm sembolü olan Pentagram illuminati sembolü olarak da değerlendiriliyor. 90′larda hemen hemen tüm Black Metal albüm kapaklarını süsleyen bu işaret, baphomet’i simgeleyen bu yıldız illuminaticiler ona taptıkları için onlara kutsal geldiği söyleniyor.

7. Sütunlar
Başka aleme geçişi sembolize “kapılar”ı bu iki sütun sembolize ediyor. Bu 2 sütündan geçtiğinizde artık illuminati’nin içindesiniz.

6. Çift Başlı Kartal
Bu semboller antik çağlardan beri gücü temsil ediyor. Herkesi yönetebilecek tek bir süper gücü. İlluminati bundan daha iyi bir sembol bulamazldı.

5. Pergel ve Gönye
Esasında bu çok bilinen bir mason işaretidir. G harfi God yani Tanrı, pergel ve gönye evrenin ulu mimarisini tasvir ediyor. Masonlar ilk kurulduklarında inşaatçı olduklarından bu şekilde bir sembolizmi kullanmışlar. Bir çok mason işareti gibi bu da illuminati ile ilişkilendirilmiştir.
4. 6 Köşeli Yıldız
Hz. Davud’un kalkanındaki, Hz. Süleyman’ın yüzüğündeki yıldızdır. Aslında bildiğimiz İsrail bayrağında da bulunan Yahudi yıldızı. Hz. Süleyman cinlere hükmedebilen bir peygamberdir bu sebepten dolayı illuminaticiler cinlere hükmetme güçlerini temsilen bu yıldızı kullanmaktadırlar.
3. Kuru Kafa ve Kemikler
Çoğu insana göre korsan işareti olarak gözüken bu işaret bize göre illuminatiyi sembolize eden simgelelerden birtanesi.
2. Damalı Zemin
İki sütunun devamı damalı zeminse oraya dikkat etmek lazım. Bu da başka alemlerle görüşmenin sembolü olarak gözüküyor. Rivayete göre Hz. Süleyman’ın yaptırdığı tapınağın zemini bu şekildeymiş ve bu sayede cinlerle iletişim kurabiliyormuş.
1. Tek Göz ve Piramit
Doların üstünde de bulunan en klasik mason sembolü. Bunun hakkında fazla söz söylemeye gerek yok. 



 Bana Destek olmak İçin Lütfen Youtube Kanalıma Abone Olmayı Unutmayın..

Youtube Kanalım  >>> Eyüp Ertaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder